Kirmizi et nasil saklanmali ile ilgili makaleler

Kirmizi Et Nasil Saklanmali ile ilgili Makaleler ile ilgili Aradığınız Her Şeye Buradaki Kirmizi Et Nasil Saklanmali ile ilgili Makaleler Rehberinden Ulaşabilirsiniz.

Makalelerde Ara :
Eti Sağlıklı Marine Etmenin Püf Noktaları!

Eti Sağlıklı Marine Etmenin Püf Noktaları!

Her gün sabah, öğlen, akşam masamızda et olsa hayır demeyiz. Bugünkü konumuz et terbiyeleri, başka bir deyişle et marinasyonları.

Vejetaryen Erkekler Olmayanlara Kıyasla Daha Az Erkeksi Görünüyor

Vejetaryen Erkekler Olmayanlara Kıyasla Daha Az Erkeksi Görünüyor

ABD'de bir üniversitenin yaptığı araştırmaya göre bilerek et tüketmemeyi tercih eden erkekler, hem et obur hem de otobur cinsdaşlarına göre daha az erkeksi görünüyor.

Ölümcül Olabilen

Ölümcül Olabilen "EHEC" Bakterisine Dikkat!

Yeşim Sert Karaaslan - Son zamanlarda kendini gösteren ve çok sayıda kişinin ölümüne neden bağırsak bakterisi "EHEC"te, et, et ürünleri ve ham süt bulaşmada en tehlikeli yiyecekler olarak gösteriliyor.

Mangaldan Yükselen Tehlike Dumanı!

Mangaldan Yükselen Tehlike Dumanı!

Mangalda, et yiyorsunuz hem de yağlı. Et de yağ da kanserojen!

Uzmanından bayram beslenmesi uyarısı

Uzmanından bayram beslenmesi uyarısı

Özel Tekden Hastanesi Diyetisyeni Meryem Öncü: "Tatlı ve et tüketimi abartılmamalı"

Arı ve Kene Sokması Kırmızı Et Alerjisine Yol Açabilir

Arı ve Kene Sokması Kırmızı Et Alerjisine Yol Açabilir

Prof. Dr.Ali Kutlu: "Kırmızı et alerjisi, son 12 yıldır dünyada keneler ile ilişkilendiriliyor"

Kırmızı Et Tüketemeyen Bireyler İçin Beslenme Önerileri

Kırmızı Et Tüketemeyen Bireyler İçin Beslenme Önerileri

Son zamanlarda ülkemizde yaşanan Şarbon hastalığı tehlikesi nedeniyle kırmızı et yemekten kaçınıyorsanız önerilerime kulak verebilirsiniz.

Alkol ve İşlem Görmüş Etler Kanser Riskini Artırıyor

Alkol ve İşlem Görmüş Etler Kanser Riskini Artırıyor

Dünya Kanser Araştırmaları Fonu (WCRF), kanserden kaçınmak için alkol ve işlem görmüş et tüketiminin kesilmesini önerdi.

Bilecik'te

Bilecik'te "Sağlık İçin Hareket Et" Programı

Bilecik Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından "Sağlık İçin Hareket Et" etkinliği düzenlendi.

Sağlıklı Beslen, Hareket Et, Mutlu Yaşa

Sağlıklı Beslen, Hareket Et, Mutlu Yaşa" Paneli

Samsun’da "Sağlıklı Beslen Hareket Et Mutlu Yaşa" konulu panel düzenlendi.

Kurban Eti Nasıl Tüketilmeli?

Kurban Eti Nasıl Tüketilmeli?

Her zaman olduğu gibi Kurban Bayramı'nda da sağlığınız için et tüketimine dikkat etmek çok önemli.

Haftanın Kaç Günü Et Tüketilmeli?

Haftanın Kaç Günü Et Tüketilmeli?

Haftalık tüketilmesi gereken et miktarı.

Sağlıklı Bir Bayram İçin Tüyolar

Sağlıklı Bir Bayram İçin Tüyolar

Kurban bayramını sağlıklı geçirmek içinse öncelikle et tüketiminde dikkat edilmesi gereken noktaları bilmek gerekiyor!

B12 Vitamini Hafıza Kaybını Engelliyor!

B12 Vitamini Hafıza Kaybını Engelliyor!

İngiliz bilim adamları, et, balık ve sütte bulunan B12 vitaminin, yaşlılarda hafıza kaybını önlediğini ortaya çıkardılar.

B12 Vitamini Ne İşe Yarıyor?

B12 Vitamini Ne İşe Yarıyor?

İngiliz bilim adamları, et, balık ve sütte bulunan B12 vitaminin, yaşlılarda hafıza kaybını önlediğini ortaya çıkardılar.

Kurban Bayramında Kolesterole Dikkat

Kurban Bayramında Kolesterole Dikkat

Kurban Bayramı'nda artan kırmızı et tüketimi, yağ ve kolesterolde ani yükselişlere sebep oluyor!

Her gün et tüketmek, demans riskini artırıyor

Her gün et tüketmek, demans riskini artırıyor

İngiltere'de Leeds Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, her gün işlenmiş et tüketmenin demans (bunama) riskinin yüzde 44 artırdığını gösterdi.

Sağlığınız için haftada iki kez kırmızı et tüketin

Sağlığınız için haftada iki kez kırmızı et tüketin

Doktor Takvimi uzmanlarından Diyetisyen Nida Doğan, "Özellikle B12, demir, çinko, A ve E vitaminleri açısından yetersizlikleri olan kişiler mutlaka kırmızı et tüketmeli" diyor.

Sarı kız diye bilinen böğüler zehirsizdir

Sarı kız diye bilinen böğüler zehirsizdir

Prof. Dr. Hakan Demir, halk arasında 'sarı kız' ya da 'et yiyen örümcek' olarak bilenen, hazirandan itibaren doğada ve yaşam alanlarında görülmeye başlanan 'böğü' adlı canlının zehirsiz olduğunu söyledi.

Sahurda Makarna, Pilav ve Etli Yemeklere Dikkat

Sahurda Makarna, Pilav ve Etli Yemeklere Dikkat

Bolu İzzet Devlet Hastanesi beslenme ve diyet uzmanı Vildan Vural, "Kesinlikle sahurda pilav, makarna ve çok yağlı et yemekleri önermiyoruz." dedi.

Kilo Vermek İsteyenler Bu Besinlere Dikkat !

Kilo Vermek İsteyenler Bu Besinlere Dikkat !

Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, yaz aylarında hafif beslenmeye özen göstermek gerektiğini belirterek, "Balık, ızgara et, sebze ve meyveler bol tüketilmelidir.

Et ve Süt Ürünlerinin Çevreye Zarar Verdiği Ortaya Çıktı

Et ve Süt Ürünlerinin Çevreye Zarar Verdiği Ortaya Çıktı

Karbon ayak izi hesaplamaları dikkate alındığında çevreye en çok et ve süt ürünlerinin zarar verdiği ortaya çıktı.

Et Benleri İnsülin Direncinin Habercisi Olabilir

Et Benleri İnsülin Direncinin Habercisi Olabilir

Doç. Dr. İlkay Çakır, insülin direncini doğrudan belirleyebilecek bir laboratuar testi bulunmazken et benleri ve akantosis nigrikansın insülin direncinin belirtisi olabileceğini vurguluyor.

İyi Pişirilmemiş Et Hastalık Bulaştırıyor

İyi Pişirilmemiş Et Hastalık Bulaştırıyor

Uzmanlar uyardı: Hayvanlarda görülen ve zoonoz olarak adlandırılan hastalıklar, insanlara iyi pişmemiş, çiğ et veya etin kesildiği yerlerden bulaşıyor.

Kurban Bayramı'nda

Kurban Bayramı'nda "Her Öğünde Et Yemeyin" Uyarısı

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Özgür Akşan, Kurban Bayramı’nda her öğünde et tüketilmesinin sağlık açısından riskler doğurabileceği uyarısında bulundu.

Uzmanlar Uyardı: Kurban Bayramı'nda Et Tüketimini Sınırlandırın

Uzmanlar Uyardı: Kurban Bayramı'nda Et Tüketimini Sınırlandırın

Uzmanlara göre yaklaşan Kurban Bayramı'nı sağlıklı ve rahat geçirebilmek için günlük et tüketimine dikkat edilmesi ve aşırıya kaçılmaması gerekiyor.

Kurban Bayramı'nda Sindirim Sisteminize Dikkat Edin!

Kurban Bayramı'nda Sindirim Sisteminize Dikkat Edin!

Uzman Diyetisyen İpek Ağaca; bayramda fazlaca tüketilen kırmızı et, börek, tatlılar, çikolata gibi yetersiz posa içeren ve sindirimi zor gıdaların sağlığımızı olumsuz etkilememesi için probiyotik destek kullanılmasının önemi üzerinde durdu.

Kırmızı et açığını balık kapatır

Kırmızı et açığını balık kapatır

İzmir'de ilk kez düzenlenecek Ulusal Deniz ve Balıkçılık Bayramı'nda "Kurban bayramı olduğunda nasıl herkes evinde et yiyorsa ulusal balık bayramında da balık yiyelim" çağrısı yapıldı.

Sağlıkçılar Sağlık İçin Yürüdü

Sağlıkçılar Sağlık İçin Yürüdü

Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından, ’Sağlık İçin Hareket Et’ günü ve ’Hemşireler Haftası’ dolayısıyla yürüyüş etkinliği düzenlendi.

Sağlık İçin Hareket Et Günü

Sağlık İçin Hareket Et Günü"

Konya Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından toplumda fiziksel aktivite ve sağlık ilişkisine dikkati çekmek amacıyla, 10 Mayıs "Dünya Sağlık İçin Hareket Et" günü kapsamında yürüyüş düzenlendi.

Edirne'de 2 Ton Kaçak Et Yakalandı

Edirne'de 2 Ton Kaçak Et Yakalandı

Edirne'nin İpsala ilçesinde bir kamyonete operasyon düzenleyen Jandarma ekipleri, 2 ton 370 kilogram kaçak et ele geçidi. Olayla ilgili iki kişi gözaltına alındı.

Çin'de 500 Milyon Dolarlık Kaçak Et Skandalı

Çin'de 500 Milyon Dolarlık Kaçak Et Skandalı

Çin'de, yapılan baskınlarda bazıları 40 yıldan fazla süredir saklanan çürümeye yüz tutmuş piyasa değeri 500 milyon dolar olan kaçak donmuş et ele geçirildi.

Sosis Yemek Pankreas Kanserine Yol Açıyor

Sosis Yemek Pankreas Kanserine Yol Açıyor

Günde sadece 50 gr işlenmiş et tüketmek pankreas kanseri riskini arttırıyor. Risk tahmin edildiği üzere tüketime bağlı olarak değişiyor ve erkeklerde daha sık rastlanıyor.

Karatay Tereyağı Yiyin Demişti, İngilizler Yeni Keşfetti

Karatay Tereyağı Yiyin Demişti, İngilizler Yeni Keşfetti

İngiltere'de yapılan araştırma, yağlı et ve doğal yağ tüketiminin kalp hastalıklarıyla ilişkisi olmadığını gösterdi. Bu araştırma Prof. Canan Karatay'ı doğruluyor.

Her Öğünde Et Yenir mi?

Her Öğünde Et Yenir mi?

Beslenme Uzmanı Gizem Şeber, "Kırmızı etsiz sağlıklı bir yaşam söz konusu değil. Ancak her öğün et tüketimi de başka sağlık sorunlarına neden olabilir" dedi.

Kalp hastalarına kurban eti uyarısı

Kalp hastalarına kurban eti uyarısı

CÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Öcal Berkan, "Aşırı et tüketimi, kalbin çalışma yükünü ve artırır kişilerin kalp krizi geçirmesine yol açabilir" dedi.

'Listeria

'Listeria" Makedonya'da Can Aldı

Listeria bakterisi nedeniyle hayatını kaybeden Negotinolu bir vatandaş, bakterinin Makedonya'daki beşinci kurbanı oldu Makedonya Sağlık Bakanı Todorov: ''Bakteri, bir et ürünleri fabrikasından yayıldı''

Artık Son Kullanma Tarihi Önemli Değil!

Artık Son Kullanma Tarihi Önemli Değil!

Bilim adamları, et, tavuk, balık, yumurta gibi besinlerin bile onlarca yıl bozulmadan kalmasını sağlayacak bir koruyucu madde keşfetti!

Dereotu, Sindirimi Kolaylaştırıyor

Dereotu, Sindirimi Kolaylaştırıyor

Kendine has keskin, aromatik kokusu ile salatalarda, çorbalarda, soslarda, balık ve et yemeklerinde severek kullandığımız bir sebzedir dereotu. Aynı zamanda böbreklerimizin de vazgeçilmez dostudur.

Kırmızı Et Bağırsak Kanseri Riskini Arttırır!

Kırmızı Et Bağırsak Kanseri Riskini Arttırır!

Dünya Kanser Araştırma Fonu (DKAF), insanlara kırmızı ve işlenmiş et tüketimini kısıtlamaları konusunda yeni bir uyarıda bulundu.

Gıda Zehirlenmesi Belirtileri Nelerdir?

Gıda Zehirlenmesi Belirtileri Nelerdir?

Uzmanlar, yaptıkları açıklamalarda yaz aylarında et, süt, balık gibi gıdaların çabuk bozularak zehirlenmelere sebebiyet verdiğine dikkat çekti.

Fazla Protein Tüketmek Gut Hastalığını Tetikler!

Fazla Protein Tüketmek Gut Hastalığını Tetikler!

Kırmızı et, sakatat, deniz ürünleri ve alkolün fazla tüketilmesinin "gut" hastalığına yakalanma riskini artırdığı ve hastalığın seyrini olumsuz etkilediği belirtildi.

Kürdan Tehlike Saçıyor!

Kürdan Tehlike Saçıyor!

Kurban Bayramı'nda çok fazla et tüketiminden ötürü kürdan kullanımı da artış gösteriyor. Ancak bilinçsizce kullanılan kürdanlar dişlerin ömrünü kısaltıyor.

Kırmızı Et ''Kanser'' Tehlikesi Taşıyor!

Kırmızı Et ''Kanser'' Tehlikesi Taşıyor!

Dünya Kanser Araştırma Fonu (DKAF), insanlara kırmızı ve işlenmiş et tüketimini kısıtlamaları konusunda yeni bir uyarıda bulundu.

Fazla Et Tüketimi, Prostat Kanseri Riskini Artırıyor!

Fazla Et Tüketimi, Prostat Kanseri Riskini Artırıyor!

Bayındır Hastaneleri Üroloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. İzak Dalva, et ve süt ürünlerinden zengin diyet uygulayanlarda prostat kanseri riskinin arttığını bildirdi.

İdeal Diyet Bulundu!

İdeal Diyet Bulundu!

Beyaz et, yağ içeriği azaltılmış süt ürünleri, lifler için fasulye ve daha az beyaz ekmek ya da nişasta açısından zengin beyaz pirinç.

Vejetaryen Beslenme Protein Eksikliğine Neden Olmuyor!

Vejetaryen Beslenme Protein Eksikliğine Neden Olmuyor!

Uzun süredir vejetaryen bir diyet ile beslenen kişiler et severlerin "Peki ya nasıl protein alıyorsun?" sorusundan oldukça sıkılmışlardır.

Bayramda Kolestrolünüzü Yükseltmemek İçin Sebze Tüketin!

Bayramda Kolestrolünüzü Yükseltmemek İçin Sebze Tüketin!

Kurban bayramı et tüketiminin en yüksek seviyeye çıktığı zamanlardan biri. Hatta kesilen kurbanın eti ile pişirilecek yemekler şimdiden pek çoğumuzun iştahını kabartıyor.

Bayram'da Dikkatli Beslenin, Tatil Dönüşü Özel

Bayram'da Dikkatli Beslenin, Tatil Dönüşü Özel "Arınma Kürü" Uygulayın!

Diyetisyen Gonca Güzel, özellikle et tüketiminin zirveye çıktığı Kurban Bayramı'nda dengeli ve dikkatli beslenilmesi konusunda uyarılarda bulunuyor.

Fazla Et Tüketimi, Prostat Kanseri Riskini Artırıyor

Fazla Et Tüketimi, Prostat Kanseri Riskini Artırıyor

Bayındır Hastaneleri Üroloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. İzak Dalva, et ve süt ürünlerinden zengin diyet uygulayanlarda prostat kanseri riskinin arttığını bildirdi.

Benlerinizi Koparmaya Çalışmayın!

Benlerinizi Koparmaya Çalışmayın!

Trakya Üniversitesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adnan Görgülü, vücudun herhangi bir yerinde çıkan kırmızı ve siyah renkteki et benlerinin koparılmasının kansere yol açabileceğini söyledi.

Makarna Ve Ekmek Diyetinizin Düşmanı Olmasın!

Makarna Ve Ekmek Diyetinizin Düşmanı Olmasın!

Beslenme ve Diyet Uzmanı Taylan Kümeli, ekmek, makarna, kırmızı et, meyve ve abur cuburun diyetimizi nasıl etkileyeceğini açıklıyor.

Uzmanlar uyarıyor: Bayramın ilk günü et tüketmeyin

Uzmanlar uyarıyor: Bayramın ilk günü et tüketmeyin

Kurban Bayramı sebebiyle aşırı besin tüketimi konusunda uyarıda bulunan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Murtaza Çit, bayram günü kesilen etlerin birkaç gün sonrasında tüketilmesini önerdi.

Kurban Bayramı'nda sağlıklı et tüketimi için 7 öneri

Kurban Bayramı'nda sağlıklı et tüketimi için 7 öneri

Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Dyt. Berna Ertuğ, sağlıklı bir bayram geçirmek için dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.

Mangalda Et Pişirirken 15 Santim Kuralına Dikkat!

Mangalda Et Pişirirken 15 Santim Kuralına Dikkat!

Prof. Dr. Ömer Alabaz, mangal sevenleri uyardı: kırmızı et ne çok yanmış, ne de az pişmiş olmalı. İsli, dumanlı, fazla kömürleşmiş mangal etlerinden uzak durulmalı. Mangal ile et arasında 15 cm olmasına dikkat etmeli.

Et Yemeden Protein İhtiyacınızı Karşılayacak 9 Süper Besin

Et Yemeden Protein İhtiyacınızı Karşılayacak 9 Süper Besin

Sağlıklı ve dengeli beslenme için protein en önemli besin kaynakları arasında yer alıyor.

Et Benleri İnsülin Direncinin Habercisi Olabilir

Et Benleri İnsülin Direncinin Habercisi Olabilir

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. İlkay Çakır, et benleri ve akantosis nigrikansın insülin direncinin belirtisi olabileceğini vurguluyor.

Kalp Hastalarına Et ve Şeker Uyarısı

Kalp Hastalarına Et ve Şeker Uyarısı

DENİZLİ'deki Servergazi Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Serkan Girgin, Kurban Bayramı'nda et ve şekerli besinlerin tüketiminde yaşanan artışın yüksek tansiyon, şeker, kalp- damar ve mide-barsak sistemi hastalıklarını tetiklediğini belirterek, özellikle kalp hastalarının et tüketimine dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

Hem Beden Hem Ruh Sağlığı İçin Hareket Et

Hem Beden Hem Ruh Sağlığı İçin Hareket Et

Dr. Eren Eroğlu "Yürümek, zaman mekan tanımadan tüm koşullar altında yapılması mümkün bir spordur" diyor. Uzm. Dr. Eren Eroğlu yürüyüş yaparken dikkat edilmesi gereken noktalara değindi.

Çiğ Et Mide Kanseri Sebebi!

Çiğ Et Mide Kanseri Sebebi!

Memorial Şişli Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü'nden Op. Dr. Sertaç Demirel, mide kanseri ve korunma yolları hakkında bilgi verdi.

Et Alırken Dikkatli Olun!

Et Alırken Dikkatli Olun!

Alışverişlerinizde alınan kırmızı ve beyaz etlerde nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz?

Et Tüketmek Ne Kadar Faydalı?

Et Tüketmek Ne Kadar Faydalı?

Yeni yapılan bir araştırmaya göre günde 102 gram (bu miktar çoğu fast food lokantasındaki küçük hamburgerlerden daha az) kırmızı et tüketen kadınlar, 28 gramdan daha az tüketen kadınlara oranla %42 daha fazla felç geçirme riskine sahip.

Aşırı Et Tüketmek Kolon Kanserine Neden Oluyor!

Aşırı Et Tüketmek Kolon Kanserine Neden Oluyor!

Dünyada en sık görülen kanser türleri arasında yer alan kolon kanserinden korunmanın yolu tarama testlerinden geçiyor.

Çok Sık Et Yemek Tehlikelidir!

Çok Sık Et Yemek Tehlikelidir!

Amerikalı bilim adamları, yüksek protein tüketimine dayalı diyetlerin kemik erimesine neden olabileceğini bildirdi.

Sağlıklı ''Izgara Et'' Pişirmenin Yöntemleri Nelerdir?

Sağlıklı ''Izgara Et'' Pişirmenin Yöntemleri Nelerdir?

Akşam eve gelince arka bahçenizde yapacağınız mangal gün boyu işyerinde yaşadığınız stresi alıp götürebilir. Bilhassa şeker hastaları için de yararlı olan ızgara, sağlıklı bir pişirme yöntemidir.

Et Ürünlerinde Oluşan Bakteriler Ölümcül Hastalıklara Neden Oluyor!

Et Ürünlerinde Oluşan Bakteriler Ölümcül Hastalıklara Neden Oluyor!

Türkiye'de, son günlerde bazı et ürünlerinde görüldüğü ileri sürülen, bakteriler sınıfına giren ''Salmonella''nın, şiddetli ishale ve buna bağlı olarak su elektrolit kaybına, ''Listeria''nın ise şiddetli kramp ve bulantıya yol açtığı bildirildi.

Kadınlar Et Yerken Dikkatli Olun!

Kadınlar Et Yerken Dikkatli Olun!

Amerikalı bilim adamları, yüksek protein tüketimine dayalı diyetlerin kemik erimesine neden olabileceğini bildirdi.

İşlenmiş Et Ürünleri Kalp Hastalıklarına Neden Oluyor!

İşlenmiş Et Ürünleri Kalp Hastalıklarına Neden Oluyor!

İşlenmiş et dendiğinde akla sucuk ve salam sosis gibi şarküteri ürünleri gelir. Bu ürünlerin içeriklerine bakıldığında doymuş yağ oranının yüksek olması, kalp damar hastalıkları ve diyabet açısından yüksek risk oluşturmaktadır. Diyabetli hastalarda en büyük risk faktörü kalp-damar hastalıklarıdır.

İşlenmiş Et Ürünlerinin Kalp Damar Hastalıkları Üzerinde Etkisi

İşlenmiş Et Ürünlerinin Kalp Damar Hastalıkları Üzerinde Etkisi

İşlenmiş et dendiğinde akla sucuk ve salam sosis gibi şarküteri ürünleri gelir. Bu ürünlerin içeriklerine bakıldığında doymuş yağ oranının yüksek olması, kalp damar hastalıkları ve diyabet açısından yüksek risk oluşturmaktadır. Diyabetli hastalarda en büyük risk faktörü kalp-damar hastalıklarıdır. Özellikle kontrolsüz diyabetli hastalarda doymuş yağ oranı yüksek gıda tüketimi kan kolesterol değerlerinin yüksek olmasına ve kalp-damar hastalıklarına sebep olmaktadır.

Bu Diyet Şeker Hastalarını İyileştiriyor!

Bu Diyet Şeker Hastalarını İyileştiriyor!

Tip 2 diyabet hastaları, et ağırlıklı diyetle şekerini insülin kullanmadan kontrol ediyor. "Taş Devri" denilen diyete göre, sabah yumurta serbest, öğlen istendiği kadar et yenebiliyor.

Teknoloji kullanımında bilinçli örnek olun

Teknoloji kullanımında bilinçli örnek olun

Bahçeşehir Okulları Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölüm Başkanı Özen Yazğan'ın"Fark et, Farkında ol, Fark yarat!" temasıyla öğrenci ve veliler için hazırladığı öneri listesiyle, tatil dönüşü motivasyonu, çalışma ve öğrenme enerjisi artmış öğrencilerhedefleniyor.

Köpeklere Çiğ Gıda Verilmesi Yasaklanmalı

Köpeklere Çiğ Gıda Verilmesi Yasaklanmalı"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Türkiye Parazitoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali ?Özcel, konuşması- Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürkan Öztürk konuşması "Köpeklere çiğ gıda verilmesi yasaklanmalı"- Türkiye Parazitoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Özcel: - "Köpeklere çiğ gıda veya hastalıklı et parçalarının verilmesi insan sağlığı için büyük tehlike oluşturmaktadır"- "Yabancı ülkelerde köpeklere çiğ gıdaların verilmesi kesinlikle yasaktır.

Sebzeler Nasıl Pişirilmeli?

Sebzeler Nasıl Pişirilmeli?

Sebzeler, Türk Mutfağının ve beslenmemizin büyük bir bölümünü oluştur. Çoğunlukla et yemeklerine de sebze konulur. Hemen her mutfakta her zaman sebze bulunur ve her öğünde bir sebze yemeği de yapılır.

Ramazan Bayramı, Oruç Tutanlar İçin Tehlikeli!

Ramazan Bayramı, Oruç Tutanlar İçin Tehlikeli!

Ramazan ayı boyunca oruç tutan kişi tarafından büyük bir sevinçle beklenen bayram geldiğinde 'oruç bitti artık yiyebilirim' diyerek aşırı miktarda besin tüketimi başlar. Özellikle tatlı ve et tüketimi artar.

Vejetaryen Beslenme Nasıl Sorunlara Neden Olur?

Vejetaryen Beslenme Nasıl Sorunlara Neden Olur?

B12 vitamini eksikliği beyinde körelmeye neden oluyor. Zira B12, en çok et ve süt ürünleriyle balıkta bulunuyor. Bu gıdaları düzenli tüketmeyenler, hafıza sorunlarının yanı sıra kansızlık ve sinir iltihabı gibi hastalıklara da daha yatkın oluyor.

EHEC Salgınında İyi Pişmemiş Ete Dikkat!

EHEC Salgınında İyi Pişmemiş Ete Dikkat!

Acıbadem Kayseri Hastanesi Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Sümerkan, Almanya'dan başlayarak Avrupa'nın birçok ülkesini etkisi altına alan EHEC salgınının büyük bir kısmının, iyi pişirilmemiş sığır kaynaklı gıdalarda (kıyma, tütsülenmiş et, süt) oluştuğunu, hastalığın insanlara, pişmemiş veya az pişmiş etler, özellikle hamburgerler aracılığıyla bulaştığını bildirdi.

Tadı Ekşi Ama Faydalı; Sirke

Tadı Ekşi Ama Faydalı; Sirke

İnsanların şarap yapmaya başladıklarından beri sirkeyi tanıdıkları söylenebilir. Mısırlılar, Asurlar, Yunanlılar ve Romalılar sirkeyi yemeklerde, balık, et, sebze konservesi yapımında ve ilaç olarak hastalıkların tedavisinde kullanıyordu.

Bayramda Kürdan Kullanımına Dikkat Edin!

Bayramda Kürdan Kullanımına Dikkat Edin!

Ağız ve diş sağlığı uzmanları, "Bilinçsiz kürdan kullanımı diş kaybına neden olur" uyarısında bulunuyor. Diş Hekimi Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu, et tüketiminin daha fazla olduğu Kurban Bayramı'nda kürdan kullanırken dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.

Kurban Bayramı'nda Beslenmeye Dikkat!

Kurban Bayramı'nda Beslenmeye Dikkat!

Kurban Bayramı'nda artan kırmızı et ve tatlı tüketimi, yağ ve kolesterolde ani yükselişlere neden oluyor. Özellikle ailesinde kalp ve şeker hastalığı bulunan kişilerin, mide rahatsızlığı olanların bu konuda daha hassas davranmaları gerekiyor.

Etinizi Alırken, Saklarken, Pişirirken dikkat!

Etinizi Alırken, Saklarken, Pişirirken dikkat!

Etteki salmonella ve listeria gibi bakteriler hastalıklara ve ölüme yol açıyor. Alırken et kesim yerlerinde veteriner kontrolünün olup olmadığını öğrenin, etiket okuyun. Saklarken eve hızla ulaştırın, küçük porsiyonlar halinde buzluğa atın ve iyi pişirin ama kömürleşmemesine özen gösterin.

Kalp Hastalıklarında Yeni Bir Risk Faktörü

Kalp Hastalıklarında Yeni Bir Risk Faktörü

Son yıllarda Hemosistein adı verilen aminoasit ve kalp rahatsızlıkları arasındaki ilişki dikkati çekiyor. Özelikle et tüketimi ile birlikte vücuda kazandırılan Homosistein'in kanda yüksek düzeyde bulunması, kalp ve damar hastalıklarının erken gelişimine işaret ediyor. Memorial Hastanesi Klinik Laboratuvarlar Bölümü'nden Biyokimya Uzmanı Dr. Nilgün Tekkeşin, kalp hastalıklarında önemli bir risk faktörü olarak görülen Hemosistein ile ilgili bilgi verdi.

 

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss
Muğla'da Otomobil Çarpışması: 5 Kişi Yaralandı
Muğla'da Otomobil Çarpışması: 5 Kişi Yaralandı
Düzce 112 Acil Çağrı Merkezi Personelleri Eğitimi Başarıyla Tamamladı
Düzce 112 Acil Çağrı Merkezi personelleri eğitimi başarıyla tamamladı
BM, İdlib'e 2,5 Ay Sonra İnsani Yardım Ulaştırdı
BM, İdlib'e 2,5 Ay Sonra Yardım Ulaştırdı
Sokak köpeğinin kovaladığı bisikletli çocuk yayaya çarptı
Sokak köpeği bisikletli çocuğu kovalayarak yayaya çarptı
Tosya'da Üç Tekerlekli Elektrikli Motosiklet Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti
Amasya'da minibüs menfeze uçtu, sürücü yaralandı
Diyarbakır'da Yenidoğan Canlandırma Programı Eğitimi Verildi

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]